+90(224) 243 12 30   /   +90(224) 243 13 18 (Fax)
info@cemtas.com.tr
Çelik Makina Sanayi ve Ticaret A.Ş.
TR EN DE
DOWNLOAD LİSTESİ
ÇELİK AĞIRLIK HESAPLAMA
Anasayfa     Ar-Ge     Ar-Ge Merkezi
Vasıflı Çelik sektöründe Türkiye'nin İlk Ar-Ge Merkezi olan ÇEMTAŞ Ar-Ge Merkezi'nde; simülasyon programları, vakumlu indüksiyon ergitme ünitesi, numune haddeleme sistemi, tam donanımlı metalografik ve mekanik karakterizasyon imkanlarıyla yeni çelik kaliteleri geliştirilmektedir.



ÇEMTAŞ, 1990'lı yıllardan bugüne üniversitelerle iş birliği içerisinde Ar-Ge Projeleri yürütmektedir. Bu projeler aynı zamanda TÜBİTAK-TEYDEB (Teknoloji ve Yenilik Destek Programları Başkanlığı) ve TTGV (Türkiye Teknoloji Geliştirme Vakfı) kurumlarınca da desteklenmiştir. Ayrıca Avrupa Birliği desteklerine yönelik ortaklı başvuru çalışmalarında da bulunulmaktadır.

ÇEMTAŞ, 5746 sayılı «Araştırma ve Geliştirme Faaliyetlerinin Desteklenmesi» hakkındaki kanun kapsamında 26 Kasım 2015 tarihinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından Türkiye’nin 222. ve vasıflı çelik üretimi alanında ilk Ar-Ge Merkezi olarak tescil edilmiştir.

ÇEMTAŞ yerleşkesinde 1402 m² alan üzerine kurulmuş olan Ar-Ge Merkezi bünyesinde; ‘Ofisler’, ‘Modelleme ve Simülasyon’, ‘Döküm ve Isıl İşlem’, ‘Mekanik Test ve Karakterizasyon’ bölümleri bulunmaktadır.

Araştırma geliştirme faaliyetleri müşteri beklentilerini temel almakla birlikte; yeni ürün geliştirme, maliyet azaltma, proses geliştirme, enerji verimliliği, bilimsel yayınlara katkı, patentleme gibi konuları içermektedir. Projelerde üniversite ve sanayi işbirliği özellikle ön planda tutulmaktadır. 1990'lı yıllardan bu yana yürütülen proje çalışmaları sonucunda 3 adedi SCI indeksinde olmak üzere 26 adet makale ve bildiri için başvuru yapılmış ve yayınlanmıştır. Bahsedilen süre içerisinde 18 adet yüksek lisans tezi ÇEMTAŞ'ta yapılan çalışmalar sonucunda yayınlanmıştır. Bir adet doktora tezi çalışması ise devam etmektedir. Araştırma süreci devam eden 3 adet patent ve 5 adet faydalı model başvuruları bulunmaktadır. 3 adet faydalı model başvurumuz ise tescillenmiştir.

Ürün geliştirme çalışmalarında alaşım tasarımı sonrasında prototip üretim gerçekleştirilmektedir. Prototip üretim, ÇEMTAŞ tarafından geliştirilen pilot üretim sisteminde döküm ve haddeleme olarak yapılmaktadır.